Elephant Highway

Van de Victoria Falls (Zambia) naar Windhoek (Namibië)

Elephant Highway

© Tour d’Afrique

Vanaf de Victory watervallen duiken we bijna direct Botswana in. Vanaf hier worden het lange halen: op een loodrechte weg (volgens mij bevat de hele route van deze sectie drie-en-een-halve bocht) fietsen we 6 dagen lang 150km per dag. Zes dagen lang, over vlakke, lange, rechte wegen waar je geen mens tegenkomt. Geen mens… maar wel olifanten. De kans dat je hier olifanten ziet is groter dan de kans dat je hier mensen ziet!

Na deze lange rechte dagen hebben we een rustdag in Maun, de grootste stad van Botswana. Botswana is trouwens een van de rijkste landen van Afrika. Ze hebben namelijk erg veel diamenten wat voor 70% van de export zorgt. Naast dat we in Maun de kans hebben om onze bagage weer up-to-date te maken (rustdagen in een hoofdstad zijn handig om alles te wassen, wat inkopen te doen, etc.), is er vanuit Maun de mogelijkheid om een klein vliegtuigje te nemen over de Okavango delta.

De kans dat je een olifant tegenkomt is groot.

Van Botswana rijden we naar Namibië. Hier doorkruizen we de Kalahari-woestijn. De Kalahari is zeer gevarieerd met steppe, savanne en zandwoestijn.

Uiteindelijk eindigen we deze sectie in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hoewel het erg Nederlands klinkt is dit gebied nooit gekoloniseerd geweest door Nederlanders. In eerste instantie kwamen er wat Afrikaners in het gebied, later werd het een kolonie van Duitsland. Er wordt daarom nog steeds een beetje Duits gesproken in dit gebied (voornamelijk door de blanken). Verder kan ik mijn kennis van het Afrikaans testen, want dit is hier de meest gesproken taal.