Blog & News

Reisverhalen van de fiets in Afrika

Fietsvoer

Malawi, 02 mei 2013, 15:24 | Thijs
Uncategorized

Soms heb ik wel eens trek in Nederland, geen honger, want honger hebben ze alleen in Afrika. Dat klopt, hier hebben we regelmatig honger.

Dat fietsen is leuk, maar dat gaat niet vanzelf. De motor die in onze benen verstopt zit verbruikt als brandstof alles wat je maar kan verzinnen.

Elke ochtend staat het onbijt klaar: meestal pap en brood, soms ook worst of eieren erbij. Halverwege de etappe komen we de lunchtruck tegen waar brood op ons ligt te wachten. Hier is meestal een salade (eier- tonijn of kipsalade) en de gebruikelijke ingrediënten voor een lunch (jam, pindakaas, chocopasta, honing, af en toe vlees of kaas).

Als we in het kamp aankomen staat de soep al op ons te wachten. Goed voor de zout en vochtbalans. En tenslotte sluiten we de avond af met het avondeten, soms voorzien van een toetje.

Op rustdagen moet je zelf maar je eten regelen en dan is het altijd de vraag hoeveel maaltijden je moet bestellen om genoeg te hebben. Om een idee te geven hoeveel ik eet (om niet te veel gewicht te verliezen; zeker nadat ik ziek was in Ethiopië had ik 5-10 kilo verloren) een overzichtje van een week tijd.

Zaterdag 30 maart (107km)
Ontbijt:
6 boterhammen
pap
4 stukken worst

Lunch:
3 boterhammen

Tussendoor:
4 bananen
1 grote kom soep
Rijst met kip
1 pak koekjes
1 mars

Avondeten:
Rijst met cantharellen, erwten en roomsaus met tomaten/aubergine en aardappelpannenkoeken

Zondag 31 maart (131km; de dag voor de rustdag)
Ontbijt:
4 boterhammen
pap

Lunch:
6 boterhammen

Tussendoor:
2 bananen
1 appel-kaas-spek pannenkoek met suiker en stroop
anderhalf zak chips

Avondeten:
kip met groenten en cashewnoten + rijst
kip piri-piri burger met friet

Maandag 1 april (rustdag)
Ontbijt:
fruitsalade
Omelet met 2 toasts met jam

Lunch:
Noodles met groente en kip

Tussendoor:
2 appelkruimelcakes
1 Kindersurprise
1 Bounty
1 skone
1 appel-kaas-spek pannenkoek met suiker en stroop
halve zak chips

Avondeten:
Rijst met kip met een of ander sausje
ananaskruimeltaart

Dinsdag 2 april (rustdag)
Ontbijt:
fruitsalade
Omelet met 2 toasts met jam

Lunch:
grote piza

Tussendoor:
1 appel-kaas-spek pannenkoek met suiker en stroop

Avondeten:
Ravioli
ananaskruimeltaart

Woensdag 3 april (152km)
Ontbijt:
4 boterhammen
pap

Lunch:
6 boterhammen

Tussendoor:
1 banaan
1 energiereep
1 muffin
1 broodje hamburger
2 kommen soep
1 doos koekjes

Avondeten:
2x pasta met salade
fruitsalade

Donderdag 4 april (176 km)
Ontbijt:
2x pasta (kliekje van de dag ervoor maar prima ontbijt)
1 stuk cake
1 boterham

Lunch:
8 boterhammen

Tussendoor:
2 bananen
2 energierepen
2 kommen soep
halve zak chips
half pak koekjes

Avondeten:
2x puree met curry
cake

Vrijdag 5 april (172km)
Ontbijt:
pap
4 boterhammen

Lunch:
8 boterhammen

Tussendoor:
4 bananen
2 energierepen
4 boterhammen
1 pak koekjes
2 kommen soep

Avondeten:
2x aardappelen, bonen met wortelen en salade met tomaat en feta

Moraal van het verhaal:

Elke dag is een balansdag!

Printen Printen

Reacties:

  Eva Nijssen | 04 mei 2013, 22:18

Hi Thijs,

Haha heel herkenbaar; zoveel eten, zoveel honger.Ik werd indertijd ook heel vroeg wakker smachtend naar de havermoutpap… Ik scroll een beetje door je blog heen en volgens mij gaat het wel goed daar! Ik zag net een foto van Henry op FB (is die op bezoek?) en realiseerde me dat de tour al op de Tafelberg afstevent! Kom je nog vertellen hoe de finish was om mijn boek te retourneren :) ? En vooral ook de Jan Janssen classic gaan rijden in je achtertuin straks want dan vlieg je iedereen fluitend voorbij met al die km’s in je benen. Maar eerst nog een mooie tijd voor je daar! Veel geluk & plezier nog! Groet, Eva


Reageer: