Na regen komt zonneschijn

Wederom de modder in, deze keer door de regen

Na regen komt zonneschijn

Tanzania, 02 april 2013, 15:43 | Thijs
Massai Steppe

Na 2 dagen van offroad en modder, kwam dag 3 van offroad en … modder. De avond ervoor regen, die dag zelf ook regen. Met bakken tegelijk kan het naar beneden, maar voor Hollandse uit de klei getrokken fietsers is dat geen probleem.

Heuvelaf door stromend water en glibberige modder? Gewoon rechtdoor blijven fietsen, niet remmen, dan kan je ook niet vallen. Gelijk in het begin haalde ik al een dozijn fietsers in die angstig met de rem erop op de fiets zaten.

De regen en modder maakte de weg spekglad.

Helaas had ik nog steeds problemen met mijn versnellingen, ik kreeg hem gewoon niet in een andere versnelling. Dus voor aanvang van elk heuveltje wat we weer op moesten, stapte ik af, om mijn fiets in een andere versnelling te vrotten. Dat fietst helaas niet lekker door, dus af en toe, als de modder niet te diep was, en de heuvel niet te steil, ploeterde ik in een te hoge versnelling omhoog.

De omgeving zag er door deze druilerige, mistige dag fantastisch uit, geweldig om zo de middle of nowhere van Tanzania te verkennen.

Na 60 kilometer werd het wat droger en stond de lunchtruck te wachten op een welverdiende lunch! 60 kilometer, ploeteren door regen en modder, klimmen en dalen, maken je hongerig! Helaas had niet iedereen de ochtend door de modder goed verteerd: 1 gebroken sleutelbeen (einde tour…) en 1 persoon met gekneusde ribben en schouder (bikkel: 3 dagen niet fietsen en dan weer gaan…).

Na de lunch werd de weg droger, mooie donkerrode gravel. Met nog veel klimmen en dalen en wat problemen met mijn ketting (door alle blub en modder van de afgelopen dagen was hij wat verder uitgerekt en liep hij er steeds af) kwam ik na 125km bekaf aan in het kamp.

De 3 dagen modderworstelen en de 2 lange dagen ervoor hadden zo hun tol geëist. En we moesten nog 2 dagen tot de rustdag. Ik had nog maar net mijn tent staan of we hadden al weer rider meeting, avondeten, en zou ik ook nog mijn fiets moeten doen. Fietsdag 7 en 8 kwamen eraan en met name dag 8 was een hele, hele zware (1900 hoogtemeters klimmen, offroad), maar ook een hele, hele mooie. Die wilde ik beslist niet missen en daarom besloot ik om dag 7 in de truck door te brengen.

Dat was een goede keuze: dag 8 was prachtig weer en een ontzettend mooie dag. Hoewel hij heel zwaar was, heb ik daar geen seconde last van gehad en elke meter, ook bergop, kunnen genieten. Op naar Malawi!

Moraal van het verhaal:

Wat extra rust af en toe kan geen kwaad: het maakt het genieten des te beter!

Trefwoorden: , ,

Printen Printen

Reacties:

  Sebas | 03 april 2013, 13:48

Goed bezig Thijs!


  Eliza | 18 april 2013, 15:27

Dat is ook shit zeg als je sleutelbeen dan breekt. Gelukkig hou jij het tot nu toe bij een snee op je wenkbrauw.. Houden zo!


Reageer: