Blog & News

Reisverhalen van de fiets in Afrika

Free your mind

Cairo (Egypt), 06 januari 2013, 09:43 | Thijs
Pharaooh's Delight, Voorbereiding

Daar zijn we dan! Ik ben in Cairo, mijn bagage is in Cairo en mijn fiets is in Cairo. En waar deze reis begint, eindigt de voorbereiding. En met het beëindigen van de voorbereiding is mijn hoofd in een klap nog maar half zo vol met gedachten.

Ik hoef niet meer na te denken hoeveel reservebanden ik mee neem. Ik hoef niet in mijn agenda te kijken of ik nog ergens een half uurtje over heb om nog net even wat korter gekapt naar Afrika te reizen. Ik hoef niet door de regen te proberen wat extra trainingskilometers te maken. Ik hoef me niet meer zorgen te maken of mijn fiets wel heel aan komt. Ik hoef niet meer te stressen omdat ik een visum nodig heb. Ik hoef me niet af te vragen hoe ik in vredesnaam al mijn zooi in mijn duffels ga proppen. Ik hoef niet na te denken of ik echt wel alles heb. Met het open maken van mijn fietsdoos in het hotel zijn al die zorgen in een keer weg.

Deze week is een bizarre week van uitersten. Begin van de week liep ik nog door de sneeuw te banjeren van de Franse Vogezen, Oud en nieuw voelt al als een eeuwigheid terug, ik moet echt gaan terug tellen om er achter te komen hoeveel dagen dat geleden is. In de dagen erna

Dit masker was over de mummy van Toetanchamon geplaatst. Daaromheen zaten 3 sarkofagen

nog familie begroet, tassen gepakt, fiets ingepakt, tandarts en kapper bezocht, mijn zooi thuis opgeruimd (daar had ik de afgelopen maand ook niet echt tijd voor gehad), e-boekenlijst gemaakt (een 80-tal boeken, dus ook de rest van het jaar heb ik al wat te doen), muzieklijst gemaakt (veel eindejaarsmixen met stampmuziek aangevuld met kizomba, Kyteman, Spinvis, Amelie, fietsmuziek en wat Zweedse muziek), nog wat laatste dingetjes gekocht en een laatste avond salsa.

En nu maakt het niet meer uit of ik alles bij me heb, of ik nog iets nodig heb. Ik kan er toch niets meer aan veranderen, dus hoef ik er ook niet meer over na te denken. Nu nog een weekje de tijd om de toerist uit te hangen (vandaag al het centraal museum bezocht met vierduizend-jaar oude mummies en Toetanchamon!) en misschien nog naar Alexandria. Op 11 januari begint het dan echt, aan de voet van de piramides. Nog 5 dagen…

Moraal van het verhaal:

Een goede voorbereiding is een hoofd vol!

Printen Printen

Reacties:

  Afrikabiker | 06 januari 2013, 10:25

Hallo Thijs, deze week flink wat cultuur snuiven, is goed voor je geest, ik bedoel afleiding….


  Jannie | 06 januari 2013, 14:21

Hoi Thijs, moet een heerlijk gevoel zijn, zo´n bijna leeg hoofd. Geniet van de laatste niet-fietsdagen en ik volg je! Njoy!


  Fleur Aalbersberg | 08 januari 2013, 14:08

Ha Thijs, heel veel plezier!! De eerste blog belooft al veel goeds. Keep us posted, want er leven hier een boel mensen met je mee! Groetjes, Fleur


  Christien | 09 januari 2013, 16:28

Hoi Thijs,
Heel veel plezier, maar dat komt vast wel goed! Hopelijk kom je legaal langs alle grensovergangen :) ! Groetjes, Christien


  willemien | 10 januari 2013, 08:58

toch nog iets nodig? let me know, ik woon vlak bij piramides en breng het je morgen aan de start


Reageer: