Whaaaaaaah!!!

Het einde komt naderbij, tijd voor visumstress

Whaaaaaaah!!!

Arnhem (The Netherlands), 21 december 2012, 21:42 | Thijs
Uncategorized, Voorbereiding

Whaaaaaaah!!! Langzaam worden mijn gedachtes overgenomen door stress. Waar ik het hele jaar gedacht heb dat het wel mee zou vallen, valt het uiteindelijk niet mee. Het is vijf voor twaalf op de dag des oordeels. Er moet nu actie ondernomen worden om te zorgen dat het niet helemaal mis gaat. Er is geen weg meer terug, er moet nog een last minute plan gemaakt worden.

Nee, dit gaat niet over doomsday, het einde van de wereld en dat soort dingen. Dit gaat over de laatste voorbereidingen voor de Tour d’Afrique. En die gaan nu een beetje whaaaaaah!! Het is nu nog precies twee weken tot ik vertrek en hoewel ik eigenlijk niet eens zo heel veel hoef te doen (nou ja, alles in de tas gooien en dan bepalen wat ik te veel heb en thuis laat), komt dat nu wel heel snel.

Vorige week vrijdag had ik het voor het eerst. Tot afgelopen vrijdag was ik bezig met de Tour d’Afrique die volgend jaar begint. Tot vrijdag, toen was het plots nog maar drie weken en besefte ik hoe dicht bij dat eigenlijk wel niet is. En inmiddels zijn er daar nog maar twee van over.

Wat mij het meest zorgen baat zijn mijn Visa voor Soedan en Ethiopië. Ik laat dat regelen door de CIBT Visumdienst (tip voor toekomstige deelnemers: als je van stress houdt, vraag je visum daar aan. Als je niet van stress houdt: doe het dan via een ander visum bureau of zelf). Omdat ik er vanuit ging dat een visumdienst veel ervaring heeft met het regelen van visa en omdat ik niet heen en weer wil naar Den Haag (voor de Soedanese ambassade) of Brussel (voor de Ethiopische ambassade), leek het me handig om dat te laten regelen. Niet dus.

In Soedan staan ook piramides (helaas niet op de route van onze tour).

‘t Is een lang verhaal, maar het komt er op neer dat ze heel slecht communiceren over de status van de aanvraag en dat ze absoluut niet in staat zijn om overzicht te houden over de planning. Nu ligt mijn paspoort op de ambassade van Soedan, waar ze niet zo makkelijk doen met een visum. Het visum van Ethiopië willen ze aanvragen na die van Soedan. Maar de vraag is wanneer dat dan zou moeten gebeuren. Na vandaag heel veel bellen en doorvragen kwam ik (en nog schokkender: ook de visumdienst) er achter dat mijn paspoort maandag richting de Ethiopische ambassade zou moeten om dat visum op tijd binnen te krijgen. Maar de kans is klein dat ik die van Soedan al binnen heb. Dus de aanvraag voor Soedan moet dus worden afgebroken.

Maandag gaat de koerier mijn paspoort ophalen bij de Soedanese ambassade en gaat hij door naar Brussel, dan heb ik in ieder geval mijn Ethiopische visum rond. Dat Soedan zo’n gedoe is kan de visumdienst niets aan doen, men moet in de hoofdstad van Soedan, Khartoem, akkoord geven. Maar er is verder geen enkele planning omheen om te zorgen dat ik die van Ethiopië wel krijg. Er is eventueel ook nog de mogelijkheid om het Soedanese visum in Cairo te krijgen,  al wil ik het natuurlijk hier al geregeld hebben.

Er is nog een halve laatste strohalm voor het Soedanese visum hier in Nederland: Volgens de visumdienst kan ik nog een gesprek aanvragen met de Consul hier in Nederland, die mag de beslissing vanuit Khartoem overrulen.

Dus ik sta maandag om 9uur in Den Haag op de stoep van de Soedanese ambassade om te kijken of ik die Consul kan spreken.

Daarna is het tijd om mijn tas te pakken, te bepalen wat ik thuis laat, nog een korte vakantie in de sneeuw en naar het vliegveld. Ik ben blij als ik eenmaal in Cairo ben, dan kan ik alles uit mijn hoofd laten varen. Hoef ik nergens meer aan te denken. Als ik dan wat vergeten ben, dan is het ook niet zo erg: kan er dan toch niets meer aan doen. Maar tot die tijd… whaaaaah!

Moraal van het verhaal:

Vraag nooit je visum aan via de CIBT visumdienst!

Printen Printen

Reacties:

  Roos | 21 december 2012, 22:23

Hoi Thijs,

Wat zenuwslopend zeg pfff..hoop echt dat je alles op tijd voor elkaar hebt. Ben ook zeer benieuwd naar je fiets ervaringen daar in Afrika (ben zelf een fanatiek mtbster) Verheug me op je blog…Wens je heeeeeeeel veel succes tijdens dit grote fiets avontuur.

Groetjes Roos…wens je een fantastisch 2013


  Anoniem | 22 december 2012, 01:01

Ben maandag niet in Den Haag, succes daar!
Diederik


  Afrikabiker | 22 december 2012, 07:20

Hoi Thijs,
Niet zo stresse, alles valt vanzelf op z’n plek!


  Op audientie bij de consul | Tour D'Afrique | 24 december 2012, 21:49

[...] Whaaaaaaah!!! [...]


Reageer: