De Medicijnman

Volgepropt met pillen, zalfjes en vaccinaties

De medicijnman

Arnhem (The Netherlands), 14 december 2012, 16:02 | Thijs
Voorbereiding

Ik ga nooit na de dokter, ik weet niet eens hoe die man eruit ziet. De laatste keer dat ik bij een dokter was, was de eerste dag op wintersport toen ik mijn eigen snowboardkunsten overschatte (resultaat: verrekte enkelbanden). Maar verder heb ik nooit wat, ik ben ook nooit ziek, behalve een keertje diarree en misselijk in een wat exotischer land (Uganda, Azerbeidzjan, Peru en Marokko; veel al een combinatie van oververmoeidheid met een fout bacterietje).

Kortom: dat nooit ziek dat geldt dus niet in net wat minder ontwikkelde omstandigheden en daar ga ik nu 4 maanden door heen fietsen. Grote kans dat ik dus ziek ga worden…
Daarnaast heb je er ook nog wat muggebeesten vliegen waarbij je door een klein prikje doodziek kan worden. De onbereikbaarheid van een fatsoenlijk ziekenhuis (waar je beter wordt, in plaats van slechter), maakt dat ik op medisch gebied overuren maak.

Spuitje hier, pilletje daar, crèmepje voor het tere achterwerk, eigenlijk is het allemaal chemische troep wat je je lichaam ingooit, maar als dat een beroerde ziekte voorkomt, is het dat misschien wel waard. Waar ik tot dit jaar bijna nooit wat declareer bij de zorgverzekeraar, kwamen er dit jaar al kosten voor de fysio (om mijn fietspositie te verbeteren), inentingen (daar zit ik al heel dik over mijn max) en een sporttest.

Als ik ziek wordt kan ik nog altijd naar de medicijnman!

En dan haal ik mijn malaria-pillen op 2 januari, zodat we weer een nieuw boekjaar hebben voor de zorgverzekeraar en we weer kunnen declareren.Ik heb tegen malaria Lariam voorgeschreven gekregen, waarvan op internet honderden spookverhalen te vinden zijn over wat er allemaal mis kan gaan. Mogelijke bijwerkingen: oorsuizen, slaapstoornissen, nachtmerries, hartkloppingen, angst, rusteloosheid, neerslachtigheid, irritatie, nervositeit, verwardheid, hallucinaties en wanen.

Dat klinkt als minder prettige omstandigheden om een hele dag mee rond te fietsen, dus het devies is: probeer voor je die kant op gaat de Lariam eens uit en kijk wat er gebeurd. Je bent dus even je eigen proefpersoon. Dus mocht je binnenkort iemand een beetje beduusd en hallucinerend rond zien lopen: don’t worry, dat is de Lariam.

En mochten al die pilletjes niet helpen, dan ga ik gewoon langs bij de plaatselijke medicijnman!

Moraal van het verhaal:

Mijn medicijnen zijn de enige spullen die ik meeneem en hopelijk niet ga gebruiken!

Printen Printen

Reacties:

  eliza | 14 december 2012, 16:23

Haha, de enige spullen? Je fiets laat je toch maar thuis? Neemt ook maar een hoop ruimte in hè! ;)


  Frans | 14 december 2012, 16:54

Hoi Thijs lariam is goed te slikken; je moet vooral uitkijken met water drinken, doe dat zonder ijsblokjes.


  Rosan | 16 december 2012, 10:33

Geen roze olifantjes vooralsnog?


Reageer: