Het 3000-delig zakmes

Een heel leven, opgevouwen in een tas

Het 3000-delig zakmes

Arnhem (The Netherlands), 06 december 2012, 21:45 | Thijs
Voorbereiding

Vroeger, toen YouTube nog niet bestond en je cabaret-honger nog gestild moest worden met de tv en radio (of live shows), toen had je de Mannen van de Radio. Een van hun sketches ging over een 3000-delig zakmes. Dit met onder andere een uitklapbare barbecue, een uitklapbaar waterbed, 5 uitklapbare restaurants, een uitklapbare supermarkt, een uitklapbare vrachtwagen (om het zakmes te vervoeren) en een kurkentrekker.

Nu ik druk bezig ben met alle spullen te verzamelen die ik denk nodig te hebben voor de Tour d’Afrique, heb ik sterk het gevoel dat ik mijn eigen 3000-delig zakmes aan het creëren ben. In mijn twee tassen zit ondertussen een uitklapbaar huis (ook wel bekend als tent). Dit huis is volledig te meubileren met slaaphoek (met een uitklapbaar veldbed een opblaasbaar matras en een ontpropbare slaapzak), een eethoek (met een bord, opklapbare mok (ook wel klapmok genoemd of in het Vlaams: plooitas) een zakmes en een spork) en een badkamer met een opvouwbare wasteil (handig voor het wassen van jezelf of de was) en een compacte lichtgewicht handdoek.

Verder bevat het nog een opvouwbare fietsenhandel; de helft van mijn tas is gevuld met reserve spullen (zoals opvouwbare banden, extra spaken, reserve-zadel, etc.) en reparatie-tools. Ten slotte past er ook nog een half ziekenhuis (al is dat misschien wat veel gezegd voor een EHBO-pakketje) en een heus multimedia-centrum in mijn tas, bestaande uit camera, laptopje (voor alle leuke verhalen), mp3 speler en gps-unit.

Had ik al gezegd dat je het beste zo min mogelijk mee kan nemen op zo’n lange reis? En had ik al gezegd dat ik daar heel slecht in ben?

Overigens heb ik mijn paklijstje bijna helemaal afgevinkt. Slechts met de dingen waar ik niet zo veel van af weet, of waar ik heel veel van af weet heb ik moeite. Van EHBO heb ik niet zo veel kaas gegeten, waardoor ik het lastig vind om te bepalen wat ik mee moet nemen. Van de technische dingetjes heb ik weer te veel kaas gegeten, waardoor ik tot in detail weet wat ik mee wil nemen/regelen, maar die detaillistische dingen is lastig te krijgen of zelf-bouw-werk…

Moraal van het verhaal:

De komende vijf maanden van mijn leven, passen in een tas!

Trefwoorden: , ,

Printen Printen

Reacties:

  natas | 06 december 2012, 22:02

schijtpillen nee geen norrit maar echt goede met antibiotica ja die bestaan echt hadden we mee in india en een zalf met antibiotica erin………..


  Pim | 06 december 2012, 22:08

duct-tape …. meer heb je niet nodig…


  Frans | 07 december 2012, 07:51

…… take cable tie with you ….


  Thijs | 07 december 2012, 08:21

Duct-tape en tie-wraps zijn al in huis en loperamide staat hoog op het lijstje!


Reageer: