Lunchen in een rivierbedding

Mountainbiken door Marokko

Lunchen in een rivierbedding

Dades Vallei, Marokko, 08 oktober 2012, 20:11 | Thijs
Marokko, Voorbereiding

We hebben een lunchstop naast een drooggevallen rivierbedding. In de droge maanden doet de rivierbedding dienst als doorgaande weg, zo ook tijdens onze mountainbiketocht door Marokko.

Een tocht door prachtige landschappen, kleine dorpjes en oude Kasba’s, met slechts een enkele andere toerist de perfecte manier om Marokko te zien, ruiken, horen en voelen. Bij elke meter die ik hier fiets, krijg ik meer zin in de Tour d’Afrique.

Na een rustig begin, een klimmetje op asfalt, en een stuk afdaling volgt een zware stenige klim. Door de stenige klim moest je in het zadel blijven, zo blijft er meer druk op het achterwiel waardoor het wiel niet weg schiet. Verder is het een kwestie van naar steen naar steen rijden, tot je boven bent. Na weer een mooie afdaling, een klim en nog een afdaling volgt de lunch bij de rivierbedding.

Kamelen en ezels als verhuiswagen.

Onze kok weet elke dag weer een heerlijke maaltijd tevoorschijn te toveren. In de middle of nowhere weet hij een heerlijke couscous en salade op ‘tafel’ te toveren.

Terwijl we nog even aan het uitbuiken zijn, verschijnt er plots een kameel. Huh? Waar komt die vandaan? De rivierbedding blijkt de doorgaande weg te zijn en een nomaden-gezinnetje komt langs met hun hele huishouden. Enkele kamelen en ezels vervoeren brandhout (dat vind je niet overal, dus moet je het maar meenemen), kippen (die kan je niet laten lopen, dus die zitten ook op de ezel) en alle andere bezittingen van de familie. Langzaam verdwijnt de bonte stoet aan de horizon en wordt het ook voor ons weer tijd om de reis voort te zetten…

Moraal van het verhaal:

Op de fiets, ver van alle toeristen, zie je het echte leven in een land!

Printen Printen

Reageer: