- Tour D'Afrique - http://www.tdathijs.nl/wordpress -

Schiphol, 6 A.M.

Posted By Thijs On 29 september 2012 @ 21:51 In Marokko,Voorbereiding | No Comments

Het is vrijdagochtendvroeg, heel vroeg. Ik kijk naar buiten, waar de donkere nacht met een fikse regenbui een signaal toont dat het nu helemaal geen tijd is om op te staan, maar tijd om nog eens om te draaien.

Ik pak mijn OV-fiets vanaf mijn slaaplocatie bij Hoofddorp richting Schiphol. Ik hou nog steeds van de vrijheden die een fiets geeft (geen half uur wachten op een taxi en parkeren voor de deur). Op Schiphol had ik de dag ervoor al mijn tas gestald en eerder al mijn fiets ingepakt. Dat soort dingen, waarvan ik geen idee heb hoelang het duurt, doe ik liever niet op het laatste moment. Ik wil rustig mijn fiets kunnen inpakken en de laatste dingen checken, zonder dat ik moet haasten om een vliegtuig te halen.

De laatste twee weken hiervoor waren al een rennen en vliegen om alles op tijd geregeld te krijgen. En hoewel dat misschien raar klinkt, was dat eigenlijk ook wel een beetje de bedoeling. Ik vlieg naar Marokko om een mountainbike tocht van 12 dagen te maken. Dat betekent dat ik een heleboel dingen geregeld moest hebben omtrent mijn fiets:

  • Mijn fiets moet in het vliegtuig hoe gaat dat?
  • Welk reservemateriaal heb ik nodig?
  • Dat reservemateriaal moet worden aangeschaft.
  • Welk gereedschap heb ik nodig om dat reservemateriaal te kunnen gebruiken?
  • Hoe maak ik mijn fiets eigenlijk, als er wat kapot gaat? De fietsenmaker kon me daar bij helpen. [1]

Al die dingen, plus de normale dingen die bij een vakantie komen kijken (hostel uitzoeken, toeristische info uitzoeken, paklijst maken, tas pakken, nadenken over vervoer, etc), maakte het tot behoorlijk wat drukte. Want tussen al het geregel moest er natuurlijk wel gefietst worden om de conditie bij te houden.

De Jeema el-Fnaa, een van de grootste pleinen van Noord-west Afrika

Maar goed, ‘t was dus de bedoeling dat ik nu wat drukker was. Deze vakantie is een test voor m’n materiaal: hoe goed werkt mijn fiets eigenlijk op een klote weg door de woestijn? Wat gaat er stuk? Hoe maak ik dat? Hoe houdt mijn fietstas het? Hoe houd ik het?

Daarnaast moest ik dus allemaal dingen regelen voor mijn fiets. Deze vakantie was dus een redelijk harde deadline om die dingen geregeld te hebben, wat er voor zorgde dat het proces in een stroomversnelling kwam. En dankzij die stroomversnelling zijn die dingen nu mooi wel geregeld, waardoor ik me daar de laatste drie maanden tot de Tour d’Afrique niet meer druk om hoef te maken.

Want in december wordt ‘t stressen van al die andere dingen die nog last minute moeten gebeuren. En met al die stress is het fijn, dat je de stress van een fiets in het vliegtuig al gehad hebt. Die stress zal dan een stuk minder zijn, dat is niet meer nieuw voor mij.

Maar goed, fiets is klaar, tas is klaar, fietstas is klaar. Op naar Marokko!


Article printed from Tour D'Afrique: http://www.tdathijs.nl/wordpress

URL to article: http://www.tdathijs.nl/wordpress/2012/09/29/schiphol-6am/

URLs in this post:

[1] De fietsenmaker kon me daar bij helpen.: http://www.tdathijs.nl/wordpress/2012/09/21/de-fietsenmakker/

Copyright © 2012 Tour D'Afrique. All rights reserved.